Neste uke arrangerer Kobben, sammen med BDO Norge og Kongsberg Innovasjon, en to-dagers konferanse for oppstarts- og vekstbedrifter. Hit kommer flere dyktige bransjefolk som vil gi deg en flott innføring i det som trengs for å rigge seg opp mot lønnsomhet og suksess.

-CFO Startup Academy er et intensivkurs hvor fokus blir å bygge økonomiske ferdigheter som gir vekst. Sammen med BDO og Kongsberg Innovasjon gleder vi oss masse til å arrangere dette eventet, forteller forretningsutvikler i Kobben, Siri Wisløff.

To intensive dager

Medarrangør BDO Norge forteller at for oppstarts- og vekstbedrifter er økonomisk kompetanse viktig for at selskapet skal ha lønnsomhet og suksess.

-Dette er fordi det er avgjørende med tilgang til kapital og god økonomisk styring for å kunne utvikle produkter og tjenester, forteller Marte Bjørgan Hjelmås i BDO.

-Vi ønsker å gi en grunnleggende forståelse av økonomistyring og hva som er viktig for å overleve og bygge for vekst. I tillegg vil vi gi økt kunnskap innen kapitalinnhenting – hva en investor tenker og hvordan hen tar sine beslutninger, samt hva selskapet selv bør tenke på når det kommer til valg av investor og andre samarbeidspartnere som regnskapsfører og lignende, forklarer Marthe.

Konferansen varer i to dager, hvor første dagen blir fokus på likviditetsstyring og forretningsutvikling. Temaer som blir belyst denne dagen er blant annet CFO-rollen i en startup, disrupsjon, likviditetsutfordringer ved vekst, og innføring i IPR (Intellectual Property Rights).

-Begge dagene kommer vår partner Advokatfirmaet Tenden, som skal snakke om IPR og aksjonær-og opsjonsavtaler, informerer Siri.

Fokus for dag to blir investering og kapitalkilder. Denne dagen kommer Malin Bruset fra Gro Gro, som produserer kaldpresset barnemat. Hun stiller sammen med en av sine investorer til en paneldebatt hvor de skal prate om hvordan veien har vært og forklare den litt fra hvert sitt ståsted.

-Vi håper dette treffer folk og at vi har funnet de riktige temaene. Det blir to intensive dager med mye faglig påfyll, og ikke minst sosialt. Det blir mulighet for deltakerne til å snakke sammen, dele erfaringer og lære av hverandre, forteller Siri.

Kapital er viktig

En CFO har det overordnet ansvaret for økonomien i bedriften. Dette innebærer ansvar for budsjett og regnskap, og kontroll på investeringer og utgifter. Men det er klart, CFO-rollen blir litt annerledes om du jobber i et oppstartsselskap kontra en stor bedrift.

-Blant annet kommer Bjørn Thoresen, CFO i Gen2 Energy, som skal snakke om rollen som CFO i en startup, bredden det krever og litt rundt dette med kapitalinnhenting, forteller Siri.

Gen2 Energy holder til på Forskningsparken i Kobben sine lokaler, og jobber med produksjon, distribusjon og salg av grønt hydrogen i storskala. Her har mye skjedd på få år. Selskapet som har gått fra å være 5 gründere til nå et selskap verdsatt til 600 millioner kroner. Og det er ingen tvil at Gen2 Energy har fått god erfaring med kapitalinnhenting de siste årene. Både i innland og utland har de inngått avtaler og fikk nylig en av Englands rikeste familier på eiersiden.

-Perfekt for oppstarts-og vekstbedrifter

Dette er tredje gang BDO og Kongsberg Innovasjon setter opp dette arrangementet. De har tatt med seg tilbakemeldingene og erfaringene fra sist gang og kjører nå i gang det de kaller versjon 2.0.

-Programmet har vært kjørt i flere omganger og tilbakemeldingene har vært gode. Siste versjon ble kjørt over fire ettermiddager i samarbeid med techup hos Mesh Community der vi hadde 15 tech-startups. Denne gangen kjører vi det som et intensivt kurs over to dager, og har særlig fokus på å skape nettverk, erfaringsdeling og diskusjoner, forteller Marthe i BDO.

Kurset blir på «Friends at work» i Tønsberg. Enkelt for folk som kommer utenbys fra, som kan hoppe av på togstasjonen og tusle bort til torget.

Denne gangen har de fått med seg inkubatorene Kobben og Kongsberg Innovasjon.

-Jobben vår i Kobben er å støtte gründere med det de trenger for å skalere og etablere en bærekraftig bedrift. Dette to-dagers arrangementet kommer til å gi en god innføring i CFO-rollen, hvordan en investor tenker og hvordan hente kapital. Perfekt for oppstarts-og vekstbedrifter, forteller Siri avslutningsvis.

Meld deg på her!