Team Kobben vokser, og det nyeste medlemmet er Siri Wisløff fra Tønsberg. Med sin bakgrunn som konsulent i blant annet selskapet EY (Ernst&Young), er Siri klar for å ta fatt på rollen som Forretningsutvikler hos Kobben. Her skal hun jobbe tett med oppstartsselskapene i Kobben og som rådgiver på diverse prosjekter. 

– Noe av det jeg gleder meg aller mest til i Kobben er å kunne være med på å bygge opp og skape noe nytt.  Det at man ser resultatene av det man selv bidrar med, er noe av det som motiverer meg aller mest. Jeg tenker også at det vil være utrolig givende å kunne hjelpe gründere på veien til å få realisert sine ideer. Jeg gleder meg til å være en del av et engasjerende og innovativt miljø, hvor alle brenner for det de selv driver med, forteller Siri.

Siri er født og oppvokst i Tønsberg, og etter å ha bodd flere år i både Trondheim og Oslo har tønsbergenseren flyttet hjem. Med seg på flyttelasset har hun en samboer fra Drammen og en sønn på litt over 1 år.

– Som å vinne gullmedalje i OL

Siri har selv erfaring fra gründerlivet. Samtidig som hun fullførte en bachelorgrad i økonomi og administrasjon på Trondheim Økonomiske Høgskole (nå NTNU), prøvde hun og to medstudenter å utvikle et produkt for sikring av barnevogn på kollektiv transport. Det hele startet som en oppgave i valgfaget «forretningsutvikling og innovasjon». Dette ble Siri sitt første møte med entreprenørskap. Og det ga mersmak. Siri og gjengen ble så gira på ideen de skrev om at de valgte å ta det et steg videre.

– Vi søkte og fikk tildelt gründerstipend, fikk plass på en inkubator i Trondheim og fikk støtte av Innovasjon Norge til å videreutvikle dette produktet. En av de største bragdene kom da vi vant regionalt Venture Cup over alle smartingene på NTNU og kom på 2. plass nasjonalt, forteller Siri.

– Det kan ha noe med konkurranseinstinktet å gjøre, for selv om pengepremien ikke var stor, føltes det som om vi vant gullmedalje i OL (eller lignende). Det var veldig gøy.

Etter studiene prøvde Siri og en av teammedlemmene å fortsette med utvikling av produktet, men etter ett års tid ga de seg. Gründerdrømmen ble lagt på hylla og Siri flyttet hjem til Østlandet. Men Siri forteller hun lærte mye av gründeropplevelsen. Erfaringer hun tenker blir nyttig å ha med seg inn i jobben som forretningsutvikler.

– Vi kunne i utgangspunktet ingenting om hvordan man skal utvikle et produkt og vi hadde heller ingen erfaring med det markedet vi ville inn i. Man kan ha en super idé, men uten et godt team vil man sjelden lykkes. Noe av det jeg tar med meg av lærdom, er viktigheten av et godt team som utfyller hverandre, hvor man er klar over egne styrker og svakheter. Hva trenger man hjelp til og hva kan vi fikse selv. Det som er helt sikkert, er at man ikke får til så mye helt på egenhånd. Man er nødt til å ta i bruk nettverk og tørre å dele ideen sin med andre.

Erfaringer som kan komme godt med når man skal jobbe med gründere.

– I tillegg erfarte jeg hvor viktig det er å involvere kunden eller sluttbrukeren tidlig i prosessen, så man lager et produkt som faktisk er etterspurt av de som skal bruke det og ikke bare antar ting for kunden. Dette er noe av det jeg håper jeg kan hjelpe andre gründere og bedrifter i Kobben med, forteller Siri.

Erfaring fra Ernst & Young

Etter studiene i Trondheim og noen år med jobb som blant annet økonomikonsulent, dro Siri til Oslo og tok en master i strategi, organisasjon og ledelse. Siste arbeidsgiver er EY, der hun arbeidet som konsulent på ulike prosjekter. Siri har bred erfaring med ulike ERP-systemer og økonomisystemer, har vært prosjektleder og er godt vant med å sette seg inn i nye problemstillinger på kort tid.

I Kobben skal hun jobbe som forretningsutvikler, hvor hun skal bistå gründere med få realisert sine forretningsideer. I tillegg vil hun jobbe som konsulent på prosjekter innen forretningsmessig innovasjon, der hun vil bistå etablert næringsliv med å finne nye muligheter og markeder for eksisterende produkter og tjenester.

– Jeg gleder meg masse til å bli kjent med mange flinke folk, både eksisterende og nye gründere som er tilknyttet Kobben. I tillegg ser jeg frem til å lære masse nytt om hvordan dagens gründere jobber, hva som rører seg av nye ideer, teknologi og innovasjon, forteller Siri avslutningsvis.