Krypto har fått et ufortjent dårlig rykte, mener Chris Aron Wabø. Han har i mange år hatt en stor interesse for blockchainteknologi og har nå laget en plattform der nordmenn kan kjøpe og selge krypto – som er tryggere, lønnsom og enkel å bruke.

-Det krever ingen forkunnskaper ved å bruke tjenesten vår, forteller Chris.

Han er daglig leder og medgründer i Kryptobot, en automatisert tjeneste som kjøper og selger kryptovaluta for deg.

Svindlet for store summer

Ifølge Finanstilsynet ble vi nordmenn svindlet for til sammen 614 millioner kroner i 2022.

Mange er skeptisk til kryptohandel, og Chris informerer at 6 av 10 av deres kunder har tidligere opplevd kryptosvindel. Dette vil Kryptobot gjøre noe med.

-Vi ville lage en plattform som er trygg å bruke, slik at de som ønsker å trade krypto kan gjøre det på en sikker måte.

Chris forteller målet er å skape et felleskap for kryptohandel og ikke minst endre det negative inntrykket mange har etter utallige medieoppslag om svindel og store tap på krypto.

Lidenskap for krypto

Med seg på laget har han medgründer i Kryptobot Pål Øivind Fagerli. Chris er daglig leder og har ansvaret for den daglige driften samt markedsføringen av selskapet. Pål har ansvaret for det tekniske og support.

Begge har tilegnet seg kunnskap i blockchainteknologi og det er tydelig å se at Chris og Pål er lidenskapelig opptatt av dette emne. De har god erfaring med daytrading, som er praksisen der man kjøper og selger, i dette tilfellet kryptovaluta, innenfor samme handelsdag. Det var her gründerne så et mulighetsrom.

-Dette holdt vi på med i lang tid. Vi så at det var et rom i markedet for å gjøre kryptohandel enkel og sikker, og valgte å satse på det som i dag er Kryptobot.

Gutta gikk til verks og startet med å bygge opp plattformen. Etter en lukket periode i store deler av 2022, har de i overgangen til 2023 åpnet for kunder.

Livet som gründer

Til daglig holder Kryptobot til på Gründeriet i Sandefjord, og de ble nylig kunde av Kobben. Her har de fått god hjelp når de nå skal vokse.

Vi var heldige som fikk hjelp av Henrik i Kobben til verdsetting. Det er ikke lett. Det la et godt grunnlag når vi nå skal i kontakt med investorer og hente penger. Vi er veldig fornøyde med hjelpen vi har fått fra Kobben, forteller Chris.

For å sikre en markedsledende posisjon åpner de nå opp for investorer til å bli med i Kryptobot. Denne runden skal de hente 3,5 MNOK og nylig pitchet de på Investorforum i regi Vestfold Investornettverk.

-Vi har brukt mye tid til å utvikle produktet. Vi ønsket å være sikre på at produktet skulle levere godt uansett marked før vi lanserte det til massene.

Utfordring med bankene

Og det har vært nok av utfordringer for oppstartsselskapet. Blant annet har det vært vanskelig å få med bankene.

-De hadde mye spørsmål og er litt redde for å jobbe med oss. Det har vært store hindre med DNB blant annet. Det tok oss 2 og ½ måned å få åpne konto i banken. Vanligvis tar det noen dager, forteller Chris.

-Det er en enorm vekst i markedet nå og det hadde vært en fordel for bankene å stille seg bak dette.

Chris trekker spesielt frem utlysningen til Norges Bank på DSP (digitale sentralbank penger). E24 skrev tidligere i år om Norges Bank som tildeler kontrakter på 50 millioner kroner til test av digitale sentralbankpenger.

-Nå som Norges bank utlyser anbud på DSP så burde bankene være mer interessert i dette, forteller Chris.

Les mer om Kryptobot her.