I dagens forretningsverden er markedsføring og merkevarebygging essensielle elementer for å bygge en vellykket virksomhet.

Hvorfor det?

Det er mange grunner til dette. Merkevarebygging og effektive markedsføringsstrategier hjelper til med å etablere selskapets identitet, skille produktene eller tjenestene dine fra konkurrentene og er med på å skape tillit og troverdighet med forbrukerne, noe som kan føre til økt salg og kundelojalitet.

Å bygge en sterk merkevareidentitet er avgjørende for enhver virksomhet som ønsker å etablere en sterk tilstedeværelse i markedet.

Så for å få mest mulig ut av markedsføring er det viktig å (1) vite hvem kunden din er, (2) forstå målgruppen din. Ved å forstå målgruppen, kan du utvikle markedsføringskampanjer som treffer potensielle kunder og gir verdi til publikum.

Gjennom effektiv markedsføring kan virksomheten din skille seg ut fra konkurrentene og posisjonere seg som en leder i bransjen.

Slik får du en sterk merkevare

Dette gjør du ved å formidle bedriftens verdier, misjon og unike tilbud til potensielle kunder.

Blant annet bør du:

 • Definere merkevaren
  Start med å definere din merkevares kjerneverdier. Dette vil hjelpe deg med å skape en merkevareidentitet som er konsekvent og i tråd med bedriftens verdier og mål.
 • Utvikle en visuell identitet
  En sterk visuell identitet er avgjørende for å bygge merkevaregjenkjennelse og differensiering. Dette er blant annet å utvikle en logo, fargepalett og andre designelementer som representerer merkevaren din.
 • Etablere din stemme
  Uttrykket til virksomheten din bør være konsekvent på tvers av all kommunikasjon, inkludert sosiale medier, e-postmarkedsføring og nettsideinnhold. Selskapets stemme bør gjenspeile merkevarens personlighet og tilpasses målgruppen din.
 • Konsekvent er nøkkelen
  Å være konsekvent er avgjørende for å bygge en sterk merkevareidentitet. Husk å bruke virksomhetens fager og uttrykk konsekvent over alle plattformer og på ulike markedsmateriell.

Hvorfor bruke tid på markedsføring?

Å bygge opp en sterk merkevare tar tid. Det krever at du er konsekvent og tålmodig. Det er som med mye annet, øvelse gjør mester. Du blir ikke sterk av å gå på treningssenter én gang i året. Sånn er det med markedsføring også.

Så når du har funnet ut hvem målgruppen din er, hvordan du skal nå de og har funnet fager, språk og uttrykk som samsvarer med verdiene til merkevaren din, så er det på tide å lage en strategi for markedsføringen din. Hvordan skal du nå målgruppen din?

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å utvikle en slik strategi:

 1. Forstå målgruppen din
  Start med å forstå målgruppen din. (Forhåpentligvis har du gjort dette når du har utviklet merkevaren din). Dette inkluderer å identifisere deres smertepunkter, behov og preferanser. Bruk denne informasjonen til å utvikle markedsføringskampanjer som treffer målgruppen og gir verdi til dem. Her er det ofte lurt å ha gjort en markedsundersøkelse.
 2. Velg riktige kanaler
  Det finnes mange forskjellige markedsføringskanaler tilgjengelig som for eks. sosiale medier, e-postmarkedsføring, betalt annonsering og innholdsmarkedsføring. Velg kanalene som er mest effektive for å nå målgruppen din og drive konverteringer. Hver SoMe-plattform henvender seg til ulike målgrupper. Igjen, viktig å vite hvem målgruppen din er.
 3. Utvikle engasjerende innhold
  Innholdsmarkedsføring er en god måte å bygge merkevaren din, drive trafikk til nettsiden din og generere leads. Utvikle engasjerende innhold som gir verdi til publikum og er i tråd med merkevarens budskap og tone.
 4. Mål resultatene
  Til slutt er det viktig å måle effektiviteten av markedsførings-strategiene dine. Bruk analyseverktøy for å spore nettsidetrafikk, sosiale medier-engasjement og andre viktige målinger for å bestemme hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Her finnes det mange ulike verktøy. De fleste SoMe-kanalene har sitt eget analyseverktøy. Du har også Google Analytics, som ofte blir brukt til å tracke hvordan nettsiden din gjør det. Bruk denne informasjonen til å forbedre markedsføringsstrategiene dine etter hvert som du ser hva som fungerer og ikke fungerer.

Så er det viktig å huske at ikke alt du legger ut av innhold skal drive til salg. Vis kompetansen din gjennom innholdet du lager og bygg tillit til målgruppen, slik at den dagen kunden din ønsker å benytte seg av tjenesten din har de deg klart i minne.

De trenger ikke å bli påminnet hele tiden hva tjeneste eller produkt du tilbyr. Det klarer de å skjønne selv. Blir vi prakket på med salgspitch etter salgspitch kommer vi til slutt å bli lei og det virker lite troverdig.

Ved å implementere disse strategiene kan du bygge en sterk merkevare og øke virksomhetens vekst over tid.