Selskapet til Magnus Bakken skal gjøre det lettere for industrielle aktører å få tilgang på dataene sine. I dag er det mange som må kryssreferere datakilder som regneark og ERP-systemer for å finne relevante operasjonelle data.
– Bedrifter innen energi og annen tung industri har ofte omfattende digitale modeller av eiendelene sine, som stammer fra engineering-prosesser, vedlikeholdssystemer eller standardiseringstiltak.
Det forteller gründer og daglig leder i Data Treehouse, Magnus Bakken. Dette vil Data Treehouse hjelpe bedrifter med.
– I tillegg har de investert i infrastruktur for lagring av industrielle data, for eksempel har mange store mengder historiske sensormålinger fra anleggene lagret i skyen. Løsninger for å kontekstualisere disse industrielle dataene har en tendens til å låse inn kundene og dataene i en kostbar dataplattform, forteller Magnus.
Ved å bygge kontekst med åpne standarder fra eksisterende datakilder, og å gjenbruke eksisterende infrastruktur for operasjonelle data ønsker Data Treehouse å tilby et lettvekts-alternativ med minimale investeringer.
– En trehytte kan du bygge med lave kostnader på eksisterende infrastruktur.
Lang erfaring fra IT-bransjen
Magnus kommer fra IT-bransjen og har lang erfaring som programvareutvikler og konsulent. Han har jobbet flere år i det industrielle IT-selskapet Prediktor, som holder til i Fredrikstad. I Prediktor har han tatt en industriell doktorgrad ved NTNU. Det var her han begynte å leke med tanken om å starte eget selskap.
– Data Treehouse er basert på noen av funnene som ble gjort i prosjektet, forteller Magnus.
Nå jobber han i en 20 prosent stilling på USN (Universitetet i Sørøst-Norge) som foreleser. Resten av tiden går til Data Treehouse.
Med seg i teamet har han med seg Øivind Rui, som holder til i Meløy, sørvest for Bodø. Fra hver sin kant i landet utgjør de teamet i det nyoppstartede selskapet, som allerede har mange planer for selskapet. Det at de sitter spredt er ingen hindring for godt samarbeid.
– Det at vi holder til på forskjellige steder i landet går helt fint. Det fungerer bra for oss.
Men når makkeren er langt unna, er det godt å ha en plass der man møter likesinnede. Derfor landet Magnus på at kontorplass på Kobben var det riktige for han.
– Det startet med at jeg begynte å jobbe på USN og var på utkikk etter kontor. Jeg syns Kobben virket som et godt tilbud. Det er hyggelig med nettverket og å møte andre mennesker som jobber med oppstartsbedrifter.