– Jeg gleder meg som en unge, forteller den påtroppende daglige lederen.

1. september tar Linn Fagerberg over rollen som daglig leder i elektronikk-klyngen Electronic Coast. Det er en rolle hun har god kjennskap til fra tidligere, og som hun gleder seg til å ta fatt på.

– Jeg syns det er veldig spennende. Føler meg nesten som en ungdom som har flyttet hjem igjen etter å ha vært borte en stund, forteller hun.

Tilbake til kjente trakter

For dette er ikke første møte med Electronic Coast for Linn. Hun jobbet i Kobben (tidligere MicroTech Innovation) i årene 2008 til 2013. Som en av de første ansatte i Kobben, jobbet hun med det meste i innovasjonsselskapet.

– Ettersom jeg var en av de første som ble ansatt, var rollen min veldig fleksibel. Jeg hjalp til med det som trengtes. Kort tid etter at jeg ble ansatt, ble Electronic Coast, som den gang ble ledet av Sissel Haugseth, innlemmet i selskapet. Vi holdt til i brakker utenfor datidens Høyskole (Universitetet i Sørøst-Norge) med en drøm å få bygge Forskningsparken slik vi kjenner den i dag. Etter hvert som vi ble flere ansatte, flyttet vi midlertidig inn på Horten Industripark, før vi åpnet dørene til kontorer i 4. etasje i Raveien 205 i 2012. Nå gleder jeg meg veldig til å komme tilbake dit, forteller Linn.

I 2013 fikk Horten Næringsforening en forespørsel om å starte et privat postforetak. Henvendelsen gikk videre til Linn, og i september samme år startet Bypost Vestfold opp i tett samarbeid med det allerede eksisterende Bypost Grenland. Selskapene ble senere fusjonert til Bypost, som i dag er å regne som den tredje største postaktøren i landet. I Bypost ansatte Linn via Ringer i vannet, et prosjekt i regi av NHO, for å få de utenfor arbeidslivet tilbake.

Det å jobbe med utenforskap ga mersmak og veien til arbeidsmarkedsbedriftene Velle Gruppen og Empus AS var lagt. Her har hun jobbet som leder for HR og organisasjonsutvikling.

Nå er Linn klar for å komme tilbake til kjente omgivelser og jobbe med innovasjon og kompetanseheving i EC. Men selv om mye virker kjent, er det klart mye har skjedd de siste ti årene.

– Hva tenker du om å komme tilbake etter alle disse årene?

– På en side så kjenner jeg til en del av miljøet, men er også ydmyk på at det er en stund siden jeg var her sist og mye har skjedd siden da. Gjennom politikken og andre jobber jeg har hatt så har jeg blitt godt kjent med flere av bedriftene som er medlemmer i EC og ikke minst kommunen. Det å ha et godt kontaktnett er viktig i denne sammenhengen, i tillegg til at det blir spennende å ta fatt på nye utfordringer, forteller Linn.

Skal skape gode møteplasser

Linn blir ansatt i Kobben AS (tidligere MicroTech Innovation/MTI) og skal jobbe som daglig leder i Electronic Coast. Hovedformålet til EC er å styrke verdiskaping og innovasjon i elektronikk og IKT-baserte bedrifter i Vestfold, og arbeider med kompetanseutvikling, rekruttering og ressursdeling blant medlemmene.

Klyngen ble formelt stiftet som forening i 2003, men har en historie helt tilbake til 1980-tallet. I 2006 fikk klyngen status som Norwegian Center of Expertise Micro- and Nanotechnology (NCE MNT) og ble en del av de nasjonale NCE-klyngene. Det var starten på en blomstringstid i klyngen.

Som daglig leder blir en av Linns viktigste arbeidsoppgaver å skape gode arenaplasser for medlemsbedriftene.

– Det første jeg kommer til å gjøre når jeg starter, er å ta kontakt med medlemmene. Høre hva de ønsker fra klyngen. Det hjelper ikke at jeg setter i gang med masse jeg syns høres bra ut, om ikke bedriftene ønsker det samme. Det er de som er det viktigste her, forklarer Linn.

Hun er klar for å gi EC en boost etter noen stille år med pandemi og begrenset muligheter til å samles.

– Noe av jobben blir å skape og fasilitere attraktive møteplasser, forklarer hun.

Styret i Electronic Coast ser frem mot at Linn kommer inn som daglig leder for klyngen og gleder seg til samarbeidet i tiden som kommer.

– Linn har skaffet seg verdifull erfaring i årene etter Kobben, og kommer inn i EC med mye energi, et godt nettverk og god kjennskap til næringslivet. Vi ser frem mot at Linn tar over den daglige driften av Electronic Coast, i samarbeid med et engasjert og aktivt styre, forteller styremedlem Even Zimmer, daglig leder i Zimmer & Peacock.

Linn tar over rollen som daglig leder i Electronic Coast etter Roger Dalseg, som etter lang tids sykdom gikk bort i juni.