En fellesnevner for de fleste gründerselskaper er at de før eller siden skal hente kapital. Og det er ofte ingen enkel prosess. Her kommer Kjetil og Kristoffer Idås inn i bildet. De skal matche lokale investorer med lokale gründerselskaper.

-Vi ønsker at flere skal investere lokalt. Vi har mange spennende gründerselskaper i fylket, og ønsker å gjøre det enklere for lokale investorer å få oversikt over mulighetene som finnes her, forteller Kjetil.

Han og sønnen Kristoffer har nylig tatt over rollen som prosjektledere for Vestfold Investornettverk. Sammen skal de legge til rette for verdiskapning i fylket.

-Vår jobb blir å koble lokale investorer med lokale gründere. Vi tilrettelegger slik at lokale investorer som ønsker å finne spennende investeringsmuligheter lokalt, kan gjøre det, forklarer Kristoffer.

Vet hva som skal til

De begge jobber i investeringsselskapet Kicon, Kjetil som daglig leder og Kristoffer som konsulent.

De har lang erfaring fra bransjen, og har selv startet opp og solgt selskaper. Denne erfaringen kommer godt med i jobben som prosjektledere for Vestfold investornettverk.

-Vi har vært igjennom flere runder med kapitalinnhenting og kjenner godt til prosessene, forteller Kjetil.

Nettverk for lokal verdiskapning

Eier av prosjektet er Kobben, sammen med Sparebank1 Stiftelsen.

-Vestfold Investornettverk er et samarbeidsprosjekt mellom Kobben inkubator i Horten, Sparebank1 Stiftelsen og gründerhusene i Vestfold (Colab i Larvik, Gründeriet i Sandefjord og Hi5 i Tønsberg), forteller inkubatorleder i Kobben, Henrik Bruvik Sæter.

Han mener det er viktig med et slikt initiativ i Vestfold.

-Målet med nettverket er å skape flere vekstselskaper i regionen vår og bidra til lokal verdiskapning gjennom å samle gründere og investorer. Vi har stor konkurranse fra Oslo og skal vi skape lokal verdiskapning må vi tilrettelegge for det, forklarer han.

Inkubatorleder i Kobben, Henrik Bruvik Sæther.

En del av tilbudet til nettverket er arrangementet «Pitch & Invest». Dette er et kvartalsvis arrangement der investorer får mulighet til å høre fra vekstselskaper.

-Dette er en fin arena for investorer til å se hva som finnes av investeringsmuligheter i regionen, forteller Kjetil.

Bred erfaring fra bransjen

Kjetil Idås har vært med på å bygge opp flere store selskaper, og er for mange kjent som en av gründerne bak teknologiselskapet TidyPay. Kristoffer på sin side har bodd i Sør-Afrika de siste 12 årene hvor han har studert og jobbet med investeringer innen valuta, råvarer og aksjer. Han har jobbet ett år i Norge som valutamegler i Cosmos Markets AS.

Han flyttet i høst tilbake til Horten, hvor han og familien har bosatt seg. Nå ser han frem til å bidra til at investeringsmiljøet i fylket styrker seg.

-Vi vet hvor vanskelig det er å starte eget selskap og hente inn kapital, forteller han.

-Vi skal bruke vår kompetanse og erfaringer til å bidra slik at gründerselskapene i fylket kommer i kontakt med de rette folkene, legger han til.

Kjetil nikker anerkjennende.

-Dette er et kjempe spennende prosjekt og vi gleder oss til å samarbeide med resten av prosjektgruppa slik at vi får bygget et sterkt nettverk for lokal verdiskapning i regionen, forteller han.