Kjære fantastiske medlemmer, partnere og støttespillere!

Vi nærmer oss slutten på et bemerkelsesverdig år og i den anledning ønsker vi å reflektere hver eneste hopp, sving og piruett som har satt sitt preg på Kobben i 2023.

Noen av høydepunktene dette året:

  • Det ble blåst liv i EC-konferansen, som i år hadde bærekraftig omstilling som tema
  • Gründerfestivalen var som alltid et høydepunkt, og vi jubler ekstra høyt for Kobbenmedlem Niklas i Perfect Farm som stakk av med seieren av idéprisen
  • Horten Tech Festival var nytt av året. Det som tidligere har vært to dager med Made-in-Horten, er nå blitt en uke med spennende aktiviteter for store og små
  • Vestfold Investornettverk gikk i år igjennom et taktskifte, med nye prosjektledere og Investorforum i Tønsberg og Sandefjord
  • Inkubatorprogrammet og Vekstprogrammet fortsetter å rulle på. Påmelding til vårens program kommer snart!

38 selskaper tilknyttet inkubatoren

Så kan vi ikke glemme alt det spennende som skjer her på huset. Stadig vekk er det fremgang å spore for selskapene våre, måtte det være en emisjon eller et gjennombrudd i produktutvikling. Noen utvider og får flere ansatte, andre må pivotere og justere forretningsplanen sin. Uansett hvor på reisen de er, er det utrolig artig å få gleden av å jobbe med så mange spennende gründerselskaper.

Kobben Talks, vår egen backstage til oppstartsbedriftenes indre liv, har kommet for å bli. Vi har hatt gleden av å høre inspirerende innlegg fra våre egne stjerner (som Oliver Hollingsæter i OceanTherm, Didrik Lysvoll i InvestWiser og Egill Elvestad i nanoCaps). Nå i høst var det bærekraft-spesial med Linn Fagerberg i Electronic Coast.

Fikk du med deg disse sakene?

Og hva med Kobben-brosjyren vi publiserte tidligere i år? Her kan du lese den.

Spennende kalender for 2024

Språkrådet kåret «KI-generert» som årets ord. Og det er nok ikke sjokkerende for noen av oss.

2023 var virkelig året der ChatGPT og KI (Kunstig Intelligens) fikk sitt oppsving. Mange av oss har fått en nye bestevenn, eller ny kollega om du vil, som gjør mye av de tunge løftene for oss. Ja, kanskje den har skrevet denne teksten til og med?

Det vi ser nå er nok bare starten. Nå blir det å omfavne teknologien, for den har kommet for å bli. Derfor har vi hentet inn eksperthjelp fra ARTI Consult som kommer til å gå igjennom det grunnleggende med AI, best practise og fallgruver – samt praktiske eksempler. Du finner mer informasjon om arrangementet her.

Målet om å ta juleferie uten et eneste punkt på to do-lista gikk ikke i år heller, men det ble en liten juleferie. Nå ser vi spent mot et nytt år, der kalenderen allerede begynner å fylle seg opp, med Kobben Talks i januar, ChatGPT-kurs i februar, og Investorforum i Larvik og EC-konferansen i mars.

Takk for et fantastisk 2023! Vi gleder oss til et nytt år med mange spennende prosjekter i sikte.

Med ønsker om et godt nytt år.

/Team Kobben