Timene telles ned til et nytt år. Omringet av fyrverkeri og «Happy New Year» av ABBA på høytalerne tar vi imot det nye året med åpne armer. Men før vi gjør det ønsker vi å se tilbake på året som har vært og hva det nye året bringer. 

Vi fikk to gode nyheter på tampen av året. Kobben har de siste ti årene vært en del av SIVA sitt inkubasjonsprogram og 1. desember ble det offentliggjort at det blir ti nye år med SIVA. Dette er vi veldig stolte og takknemlig for.

Så ble det også bestemt i siste kommunestyre at Kobben beholder støtten fra Horten kommune i året som kommer. Dette setter vi stor pris på. Vi setter samarbeidet med kommunen høyt og mener samspillet mellom etablert næringsliv og oppstartsmiljøet bidrar til mye bra innovasjon, så samarbeidet med kommunen er viktig for oss.

Tilbake til pre-korona tider

Det har uten tvil vært et innholdsrikt år for oss. Vi har fått to nye kollegaer; Siri og Linn. Hurra! Ellers har det etter to år med pandemi, vært mer aktivitet både på huset og i miljøet vårt. Det liker vi.

Per i dag har vi 38 selskaper hos oss. Det er ingen hemmelighet at etter korona trivdes folk litt for godt på hjemmekontoret sitt og vi hadde en del ledige kontorer. Nå kan vi derimot juble over at alle cellekontorene hos oss er utleid.

Men det er ikke bare hyggelige nyheter når vi ser tilbake på året som har vært. I juni gikk vår kjære kollega Roger Dalseg bort, etter flere års sykdom. Roger var en svært god og snill kollega som alltid hadde et reflektert og nyansert bilde på ulike problemstillinger. Vi kommer til å huske Roger med glede for hans positive og spontane påfunn. Vi vil alltid bære minnene med oss.

Hva har skjedd i 2022?

Blant annet har:

  • nanoCaps blitt utvidet teamet med flere ansatte og har snart et produkt klart for markedet
  • I november fikk Equal Opportunities Products kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge
  • Kickon, Horten næringsforum og Easy AD har flyttet inn hos oss
  • Kobben var med på arrangere idékonkurranse i samarbeid med Gründeruka. Her stakk Aron Folmoe av med seieren, og vant blant annet plass i inkubatoren.
  • Bedriftene våres har hentet inn 162 millioner kroner

Planer for 2023

Til våren starter en ny runde med inkubasjonsprogram sammen med Entreprenerdy og de andre gründerhusene.

Entreprenerdy har over tid vist seg å være en bra metodikk med en tilhørende plattform som fungerer over tid. Andre steder i Vestfold og Telemark har deres inkubasjonsprogram gitt gode resultater.

START i Vestfold har i 2022 hatt vellykkede gjennomføringer. Som et tiltak for å samle og utnytte ressursene i fylket vårt på en bedre måte vil vi i Kobben, sammen med Start og gründerhusene Hi5, Gründeriet og Colab, arrangere nye gjennomføringer av inkubasjonsprogrammet sammen.

Gjennom å samarbeide på kompetanse, rekruttering og gjennomføring, håper vi å bedre tilbudet til oppstartsselskaper på tvers av hele fylket. Mer informasjon om programmet og hvordan du kan melde deg på kommer på nyåret.

Save the date
I år gjennomførte vi første Kobben Talks. En av forhåpentligvis mange! Lyst til å være med på neste? Da må du holde av datoen torsdag 9.februar. Invitasjon og mer informasjon kommer på nyåret.

Med det sender vi en takk til medlemmer, samarbeidspartnere og andre som er med på å skape et godt miljø for innovasjon og gründerskap!

Vi ser frem mot et nytt år fylt med nye muligheter, innovasjoner og samarbeid.

Hilsen oss i Kobben